Nyårskur: Fokus på følgeskabet med verdensmålene

Nyårskur: Fokus på følgeskabet med verdensmålene

Fra 2020 til 2030 – brobygning mellem borgere og politikere om verdensmålene”

Vi havde inviteret MF Mette Gjerskov som oplægsholder. Mette Gjerskov er blandt andet næstformand i Folketingets Tværpolitiske Netværk for Verdensmålene for Bæredygtig Udvikling. Mette Gjerskov kom med et spændende oplæg og deltog efterfølgende i den livlige debat med vore gæster.

Vore gæster denne dag var blandt andet vore egen samarbejdspartnere og venner af huset. Desuden havde vi inviteret en videbegærlig 2. g fra Gladsaxe Gymnasium.

Udover disse deltog også medlemmer fra Klub og fra deres 2030-netværk.

Mette Gjerskov kom blandt andet ind på følgende.:

-        At vi i Danmark må have en særlig forpligtelse i forhold til verdensmål, idet Mogens Lykketoft i sin formandstid i FN var en af hovedarkitekterne på SDG’erne

-        At SDG’erne er bredt funderet i hele verden – og det er stort

-        At det tværpolitiske arbejde med SDG’erne faktisk fungerer. Og ligeledes det samskabende cross professionelle og kulturellle miljø og kultur

-        Finansminister Nicolai Wammen står for verdensmålene og der arbejdes ind i stort set alle ministerier og lovgivninger

-        Men virkeligheden er hurtigere end os – vi skal fremme 2030-NOW på alle måder!

-        Til Folkemødet til sommer præsenteres en baseline med målene: – hvad, hvem, hvor, hvorfor og hvordan? med forpligtende mål og mulig understøttelse af samme - følg på nettet Vores Mål: https://www.voresmaal.dk

-        Deltag aktivt i samfundslivet, bidrag med ideer og handlinger og daglige indflydelse til nye løsninger. Styrk sammenhængskraften omkring dig, lokalt, regionalt, nationalt og i hele verden!

-        Vi skal afklare, hvordan vi vil bruge verdensmålene til at kvalificere udviklingerne. Vi siger vi er grønne – men nej – vi måler ikke vores forbrug – vi køber ind i andre lande og lader dem være ansvarlig for CO2 forbruget. Selv genbrug er vi ikke gode til – vi skal ikke brænde af – vi skal upgrade alt!

-        Og hvis alle gjorde som os danskere, skulle vi have 4,3 jordkloder til vores rådighed!!!

-        Det her skal de 17 mål lære os: Guldet ligger i dét der er midt imellem: målene, kulturerne, faglighederne – og det er dér vi skal lære at arbejde – mellem virksomheder, offentlige myndigheder og lokalsamfund.

-        Aldrig har så mange danskere været så optaget af, at der skal ske noget – vi er forpligtet til at levere – og vi har viljen til at gøre det! Vi skal løse det sammen – alle sammen!

Vi gik opløftede hjem fra mødet, og er klar til at tage fat på opgaverne i partnerskab med jer!